VilijamHMekrejven

Вилијам Х. Мекрејвен

Вилијам Х. Мекрејвен е пензиониран адмирал во Американската воена морнарица. Во триесет и седумте години што ги поминал како припадник на специјалната единица фоки бил на командни позиции на сите нивоа. Како адмирал со четири ѕвезди, неговата последна задача беше командант на сите американски сили за специјални операции. Во периодот од 2015 до 2018 година ја вршеше функцијата ректор на Универзитетскиот систем на Тексас. По големиот успех на Намести си го креветот, во 2019 година ја објави книгата Поморски приказни: мојот живот во специјалните сили.

2 books by this author: