alexandra-potter

Александра Потер

Александра Потер е родена во Англија, во 1970 година. Дипломирала на отсек Англиска литература и Филмски студии на универзитетот во Ливерпул. Творештвото на оваа авторка изобилува со ведрина и ситни секојдневни ситуации кои ги испреплетуваат животите на ликовите. Главните ликови, кои најчесто се девојки, се претставени низ една позитивна призма. Тоа се всушност луѓе кои се справуваат со секојдневните предизвици, понекогаш дури и на комичен начин.

1 book by this author: