aline-ohanesian

Алин Оханесијан

Алин Оханесијан е родена во Кувајт. Нејзините родители набрзо емигрирале во Јужна Калифорнија, каде што живее од својата трета година. Откако магистрира историски науки, се откажува од докторските студии зашто сфаќа дека нејзина вистинска љубов е литературата. Меѓу многуте награди што ги добила за пократки книжевни форми се и PEN Bellwether Award за социјално ангажирана книжевност и Gilmer Train Award за најдобар млад писател. Живее и работи во Сан Хуан Капистран во Јужна Kалифорнија, со сопругот и двата сина.

1 book by this author: