alyssa-cole

Алиса Кол

Алиса Кол (12.8.1982) е наградувана американска авторка на историски, современи, научнофантастични и љубовни романи. Многу од нејзините книги добија позитивни осврти и признанија од критичарите во списанијата „Лајбрари џурнал“, „Вашингтон пост“, „Ентертеинмент викли“, „Базфид“, „Киркус ривјус“, „Буклист“, „Џезабел“, „Валчр“, „Бук рајот“ и други. Има објавено дваесетина книги. Нејзиниот современ роман „Принцеза во теорија“ беше една од 100-те најзначајни книги на „Њујорк тајмс“ за 2018 година. Кога не работи, Алиса обично гледа аниме со својот сопруг или се занимава со своите многубројни миленичиња. Речиси веднаш по објавувањето, „Кога никој не гледа“ стана бестселер на „Њујорк тајмс“ и „Уса тудеј“.

1 book by this author: