ana-golejshka

Ана Голејшка Џикова

Ана Голејшка Џикова (р. 8 август 1987) — македонска писателка. Дипломирала на Катедрата за општа и компаративна книжевност на Филолошкиот факултет при Скопскиот универзитет. Во септември 2013 година ја издаде својата прва книга, „Љубов на улица“, поезија за ритамот на нејзиниот живот. Со свои песни е преведена на српски, турски и англиски јазик.

3 books by this author: