anders-hansen

Андерш Хансен

Андерш Хансен (1974) е психијатар, говорник и автор на популарна телевизиска емисија. Станува збор за серија од документарен карактер која се занимава со мистериите на човековиот мозок. Има издадено неколку бестселер-наслови и е омилениот шведски стручњак кога се зборува за мозокот и за здравјето воопшто. Има продадено над два милиона примероци од неговите книги и речиси цела календарска година останал на врвот на списокот најпродавани наслови во Шведска.

1 book by this author: