angela-duckworth

Анџела Дакворт

Анџела Дакворт е професор по психологија на Универ­зитетот во Пенсилванија и стипендист на Мекартур во 2013 година. Во својата кариера има направено повеќе студии за упорноста и за други атрибути што носат веројатност за успех во животот. Анџела ја започнала кариерата како наставник по математика во основно и во средно училиште, а неодамна стана коосновач на Карактер леб, непрофит­на организација што го проучува карактерот кај децата и помага во развојот на важни карактерни црти.

1 book by this author: