antoine-compagnon

Антоан Компањон

Антоан Компањон, писател и професор на „Колеж де Франс“, е автор на дела посветени на славни филозофи и поети од минатото.

По емитувањето на „Радио Франс“ како едукативни емисии, како печатени дела, во превод на македонски јазик, излегоа „Едно лето со…“ Паскал, Бодлер и Монтењ.

2 books by this author: