aravind-adiga

Аравинд Адига

Аравинд Адига е роден во Мадрас во 1974 г., а пораснал во Австралија. Студирал на универзитетите Колумбија и Оксфорд. Поранешен кореспондент на Индија за списанието Тајм, неговите написи се појавувале и во изданијата како што се Фајненшал Тајмс, Индипендент и Сандеј Тајмс. Живее во Мумбај. Белиот тигар е негов прв роман, со којшто постигна светска слава, освојувајќи ја Букеровата награда 2008.

1 книга од овој автор: