augustina-bazterrica

Агустина Бастерика

Агустина Бастерика (1974) е аргентинска писателка. Дипломирала историја на уметноста на Универзитетот на Буенос Аирес. Добитничка е на Првата општинска награда на градот Буенос Аирес за необјавени кратки раскази 2004/2005 и на првата награда на XXXVIII Латиноамерикански конкурс за раскази Едмундо Валдес (Пуебла, Мексико, 2009), меѓу други награди. За „Прекрасен труп“ е добитничка на наградата Кларин за роман, во 2017 година. Води и читателски работилници со писателката Агустина Кариде.

1 book by this author: