bart-moeyaert

Барт Мујарт

Барт Мујарт е роден 1964 година во Бриж. Се школувал во уметничкото училиште Кунстхуманиорa во Гент, а потоа студирал холандски, германски и историја во Брисел.

Почнал да пишува уште како дете, а првата книга Duet met valse noten, ја објавил во 1983 година. Мујарт оттогаш напишал четириесет романи, драми и збирки поезија за различни возрасти, а денес важи за еден од најпознатите белгиски современи писатели.

Неговите најпознати дела се Blote handen (Голи раце), Het is de liefde die we niet begrijpen (Љубовта е таа што не ја разбираме), Broere (Браќа), De Schepping (Создавање), и антологијата поезија Verzamel de liefde (Собирање љубов).

1 book by this author: