biljana-crvenkovska

Билјана Црвенковска

Билјана Црвенковска е писателка, сценарист, преведувачка и уредник. Ја препознаваме по приказните од „Светот на Биби”, романите за деца „Супервештерката, мачката и шесте волшебни колачиња” и „Што сонуваше Дедо Мраз”, илустрираните романи за деца од серијалот ТКЦП и уште многу, многу други сликовници и книги со активности.

28 books by this author: