carmen-domingo

Кармен Доминго

Кармен Доминго (1970) е шпанска писателка. Дипломирала шпански јазик и книжевност на Универзитетот во Барселона. Има напишано неколку романи. Пишува и есеи и драми, кои доживуваат голем успех во Шпанија. Од 1994 година соработува со неколку познати радија, телевизии и печатени медиуми. Нејзина специјалност се теми поврзани со состојбата на жените во Шпанија во XX век.

1 book by this author: