cecelia-ahern

Сесилија Ахерн

Сесилија Ахерн (1981) е родена во Даблин, Ирска, каде што и моментно живее и работи. Таа доживеа голем успех со своите три романи, како и со големиот број раскази објавени во разни антологии. Има диплома по новинарство и медија комуникации, стекната на Грифит колеџот во Даблин. Таа е ќерка на ирскиот премиер Берни Ахерн. Романот П.С. Те сакам го објавува на 21 годишна возраст, и веднаш ги освојува топ листите во Ирска, Велика Британија, САД, Германија и Холандија.

1 книга од овој автор: