christy-lefteri

Кристи Лефтери

Кристи Лефтери е родена во Лондон, во 1980 година. Нејзините родители се кипарски Грци кои се преселиле во Лондон во 1974 година, за време на турската инвазија. Завршила англиски јазик и креативно пишување на Универзитетот Брунел. Предавала англиски јазик на странски студенти и работела како професор во средно училиште пред да продолжи со докторските студии и да почне да пишува.

Авторка е на романите Љубеница,Риба и Библија (2010), Песнопојки (2021).

1 book by this author: