dale-carnegie

Дејл Карнеги

Дејл Карнеги, спелувано Карнагеј сѐ до 1922 - бил американски писател и лектор и развил курс за самоусовршување, трговски вештини, корпоративна обука, јавно говорење и меѓучовечки способности.

Автор е на,,Како да се здобијат пријатели и наклоност на луѓето" (1936), бестселер кој останува популарен до денес. Исто така ги напишал,, Како да престанете да се грижите и да почнете да живеете" (1948),,, Непознатиот Линколн" (1932) и неколку други книги.

Една од основните идеи во неговите книги е дека е возможно да го промените однесувањето на другите со применување на нечие однесување кон нив.Карнеги размислувал и живеел по принципот дека во светот нема лоши луѓе, постојат само непријатни околности кои лесно можат да се изменат

7 books by this author: