dejvid-mekki

Дејвид МекКи

Дејвид МекКи е познат британски детски автор и илустратор. Неговите книги за шарениот слон Елмер се преведени на повеќе од 40 јазици и продадени во над 7 милиони примероци. Преку забавните авантури на шеговитиот Елмер, децата учат да ги почитуваат различностите кај луѓето, но воедно и да се ценат себеси.

2 books by this author: