dess-diarlowe

Дес Диарлов

ДЕС ДИАРЛАВ има повеќе од 20 години искуство како новинар од областа на бизнисот. Тој е поранешен колумнист на Лондон Тајмс, а неговите текстови се објавувани во весници и списанија ширум светот, вклучувајќи ги и Фајненшл Тајмс, Индустри Стандард, Бизнис 2.0, Ханделсблат и др. Неговите книги се преведени на повеќе од 20 јазици. Со Стјуарт Крајнер, Дес ја основа Сантоп Медиа и консалтинг-фирмата КрајнерДиарлав. Дес и Стјуарт се креатори на Тинкерс 50, прва светска листа на бизнис гуру-а. Тие се и уредници на најпродаваната книга од листата на Фајненшел Тајмс, Прирачник за менаџмент. Дес е дописен уредник на американското списание Стратеџи+Бизнис и придружен директор на Студиите за иновации во менаџментот на Лондонската школа за бизнис.

1 книга од овој автор: