eckhart-tolle

Екарт Тол

Екарт Толе (16 февруари 1948) — духовен учител и автор на неколку бестселери. Автор е на книгите „Моќта на сегашниот момент“ (The Power of Now) и „Нова земја“ (A New Earth), напишани на англиски јазик. Во 2011 година е прогласен за највлијателниот духовен учител во светот. Во 2008 година, новинар од „Њујорк Тајмс“ го нарекол Екарт Толе „најпопуларниот автор за духовниот живот во САД.

3 books by this author: