eduard-verkin

Едуард Веркин

Едуард Веркин е роден во Воркута, на северот на Русија, во 1975 година. Тој студирал историја и право на Државниот универзитет во Сиктивкар. После дипломирањето предавал социјални студии во средно училиште. Во 2003 Веркин започнал да студира креативно пишување на Институтот за литература „Горки“ во Москва. Има напишано повеќе научно фантастични серии и романи, фантазија за деца. Тој е еден од најзначајните модерни руски писатели за деца. Островот Сахалин е неговиот прв роман за возрасни.

1 book by this author: