emilija-zlatkova-anastasova

Емилија Златкова Анастасова

Емилија Златкова Анастасова ( 2 мај 1982, Кочани) — македонска писателка. Од петтата година живеела во Пробиштип, каде завршува основно и средно училиште. Завршува македонска книжевност и македонски јазик на факултетот „Блаже Конески“ во Скопје. Плоден автор, основач на издавачката куќа „ЗБОР“ и главен уредник во истата. Моментално живее и работи во Велес.

2 books by this author: