eugene-vodolazkin

Евгениј Водолазкин

Евгениj Водолазкин е современ писател роден 1964 година во Киев. Специјалист е по староруска литература. Како реномиран научник ја истражува Древна Русија. Со првиот роман молскавично се проби во светот на литературата. Живее во Санкт Петербург.

3 books by this author: