evie-dunmor

Иви Данмор

Авторката дебитантка Иви Данмор го напишала романот „Покорувајќи го војводата“ инспирирана од магичниот пејзаж на Оксфорд и од страста за романтика, жените пио- нери и викторијанската ера. Во вистинскиот живот работи како советник со магистратура на полето на дипломатијата на универзитетот Оксфорд. Член е на Британското друштво на писателите на романтични романи. Живее во Берлин и во своите дела ги излева восхитот и љубовта кон Британија од деветнаесетиот век.

1 book by this author: