feridun-oral

Феридун Орал

Феридун Орал е роден 1961 година во Кирикале, Република Турција. Во 1985 година дипломирал на Факултетот за убави уметности на Универзитетот во Мармара. Учествувал на многу изложби, биеналиња и натпревари во Турција и во странство. Илустрациите на авторот учествувале на изложбите под име „Изложба на илустратори“ кои се дел од Саемот за детски книги во Болоња, кој се одржува секоја година во Италија и во 1986, 1992, 1993 и 1995 година биле вклучени во годишниот каталог на Саемот. Неговите дела беа исто така вклучени и во каталогот на изложбата „Светски слики на Пинокио“, одржан 1991 годиaна во Падова, Италија. Со својата книга Духот на боровинката и Жолтоклуецот во 1992 година ја доби наградата за второ место на биеналето Noma-Concours во Јапонија, организирано од страна на UNESCO .

4 books by this author: