florence-scovel-shinn

Флоренс Сковел Шин

Флоренс Сковел Шин е родена во 1871 година во Камден, Њу Џерси. Била талентирана учителка, уметница и авторка која ги оформила полињата на духовен раст и на нова мисла. Со својата инспиративна работа и со бројните книги длабоко влијаела врз Лујза Л. Хеј, авторка на бестселери и учителка по метафизика, како и на многу други пионери на личната трансформација.

2 books by this author: