francesc-miralles

Франсеск Миралјес

Франсеск Миралјес е роден во 1968 година во Барселона. Музичар е и писател. Откако завршил германистика, уредувал низа книги со духовна и психолошка тематика. Пишува книги за млади, патописи и статии. Негови најзначајни дела се: Зимска книга, Хаику за Алисија (Награда Ангулар), Барселона блуз, Летен курс во Ирска, Интерреил (Награда Колумна хове 2006 година), Разговор за среќата, Љубов со мали букви, Најубавото место на светот е тука и Посакувам да си тука.

5 books by this author: