graham-greene

Греам Грин

Греам Грин, еден од најзнaчајните англиски писатели од 20. век, е роден во 1904 година во Беркхемстед (Хертфордшир). Пишувал романи, кратки раскази и драми, занимавајќи се со прашањата на моралот, главно во политички контекст. Во своите дела внесувал изобилство од авто-биографски мотиви, а многу негови книги се пренесени на филмското платно. Починал во 1991 година во Веви (Швајцарија).

1 книга од овој автор: