guy-kawasaki

Гај Кавасаки

Гај Кавасаки е извршен директор на Гараж технолоџи венчрс, компанија за ризичен капитал во почетна фаза, наменет за фирми за висока технологија. Претходно работел во Епл. Kако важен предавач и основач на повеќе компании за персонални компјутери, Кавасаки бил еден од одговорните луѓе за успехот на компјутерот „мекинтош“. Автор е на седум книги, меѓу кои Правила за револуционери, Како да ја полудите конкуренцијата, Продавање на сонот и Патот на мекинтош. Дипломирал на универзитетот Стенфорд, магистратрирал на Калифорнискиот универзитет во Лос Анџелес, како и се стекнал со почесен докторат на колеџот Бебсон.

1 книга од овој автор: