harvey-mackay

Харви Мекеј

Харви Мекај е роден 1932 година во Минесота, СаД. Тој е еден од најпознатите и најбараните американски бизнис предавачи и колумнисти, чиишто колумни се обвјавуваат во дури 52 весника. На 26-годишна возраст Мекај откупи една пропадната компанија за коверти за од неа да направи бизнис вреден 100 милиони долари, станувајќи еден од најголемите про из во ди тели на коверти во СаД. автор е на повеќе книги од кои најпознати се бестселерите Како да пливате со ајкули без да бидете изедени живи и Чувајте се од голиот човек кој ви ја нуди својата кошула, книги што Њујорк тајмс ги вброи ме|у 15-те најиспиративни бизнис-изданија на сите времиња. Преведени на повеќе од 40 јазици и со продадени над 10 милиони примероци ширум светот, тие се стекнаа со статусот на апсолутни бестселери. Покрај основањето на корпорацијата Мекај Енвелоп, тој еи поранешен директор на Санденс институт и Универзитетот во Минесота, како и визитинг професор на повеќе престижни универзитети ме|у кои Харвард, Стенфорд и Мичиген.

1 книга од овој автор: