ichiro-kishimi

Ичиро Кишими, Фумитаке Кога

Ичиро Кишими е роден во 1956 година, во Кјото, каде што живее и денес. Уште од средношколските денови се стремел да стане филозоф. Од 1989 година, додека специјализирал класична западна филозофија со посебен осврт на платонската филозофија, ја истражувал Адлеровата психологија. Пишува и држи предавања на оваа тема и советува млади луѓе на психијатриските клиники како сертифициран психолог и консултант на Јапонското здружение за Адлерова психологија. Тој ги превел на јапонски избраните дела на Алфред Адлер Наука за живеењето и Проблеми на невроза. Автор е на Вовед во Адлеровата психологија, како и на многу други книги.

Фумитаке Кога, наградуван писател и автор, е роден во 1973 година. Објавил голем број бестселери од областа на бизнисот и други општи теми. Се сретнал со Адлеровата психологија во своите доцни дваесетти години и длабоко го погодила нејзината конвенционална мудрост која им пркоси на идеите. Потоа често го посетувал Ичиро Кишими во Кјото, од кого ја извлекол суштината на Адлеровата психологија и ги презел белешките за класичниот метод на „форма на дијалог“ на грчката филозофија што се користи во оваа книга.

1 book by this author: