jana-capri

Јана Капри

Јана Капри е истакната шпанска авторка од областа на популарната психологија.

Магистер е по невролингвистичко програмирање (NLP). Знаењата што ги стекнала студирајќи, меѓу кои се посветување на целта, одредување на личните и професионалните цели, како и работното искуство како тренер и едукатор по комуникациски вештини, придонесуваат за веродостојноста на нејзините книги и можноста да извршат вистинско позитивно влијание врз животот на читателите.

Има завршено курс по психолошка астрологија, што подразбира терапевтски метод за духовно будење според датумот на раѓање.

Заедно со Чаран Дијаз, автор е на книгите „Остани позитивен со Марко Аурелиј“ и „Остани спокоен со Сенека“, кои по своето објавување во 2020 година веднаш стануваат хит меѓу читателите и приврзаниците на стоичката филозофија. Со Дијаз имаат објавено уште еден заеднички наслов, „Пророкова книга за самопочит и самодоверба: 52 неповрзани промислувања/вежби од по 1 минута за стекнување самодоверба“, а самостојно ја објавува „Веганска самоувереност: интерактивен водич со 80 најчести прашања и коментари и повеќе од 250 одговори“.

Јана Капри со своите книги придонесува за подобрување на животот на луѓето нудејќи им различни техники за совладување на секојдневните тешкотии и помагајќи им да се чувствуваат среќно и исполнето.

Зборува пет јазици, живее и твори во Барселона.

2 books by this author: