jeff-kinney

Џеф Кини

Џеф Кини е развивач и дизајнер на онлајн игри и најпродаван автор на Њујорк тајмс. Во 2009 година списанието ТаJмс го прогласи за еден од стоте највлијателни луѓе во светот. Пораснал во Вашингтон, а во 1995 година се преселил во Њу Ингланд. Живее во јужниот дел на Масачусетс, заедно со својата сопруга и двата сина.

3 books by this author: