jim-collins

Џим Колинс

Џим Колинс (роден 1958 во Колорадо, САД) е американски бизнис советник, автор и професор на Стенфорд универзитетот каде предава Одржливост и раст на компаниите. Тој е редовен колумнист и советник на Харвард бизнис ривју, Бизнис вик, Фортјун, Инк. Магазин, СНН други реномирани бизнис-магазини. Автор е на повеќе бестселери како Изградено да трае (1994), Пост претприемништво: претворете го вашиот бизнис во истрајна голема компанија (1995), Од добри до одлични (2001), Од добри до одлични и социјалниот сектор (2005), Како големите паѓаат (2009), Големи по избор (2011).

1 книга од овој автор: