joe-navarro

Џо Наваро

ЏО НАВАРО (26 мај 1953) е специјалист за невербална комуникација, автор и јавен говорник. Дваесет и пет години работел како специјален агент на ФБИ за контраразузнавање и супервизор специјализиран за невербални комуникации. Работи како предавач на Универзитетот Сент Лио и во ФБИ. Автор е на 13 книги, меѓу кои се Напредни техники за интервјуирање (2003), Опасни личности (2014), Речник на јазикот на телото (2018). Најпозната му е Што кажува секое тело, која е преведена на 27 јазици.

1 book by this author: