john-boyne

Џон Бојн

Џон Бојн е ирски писател. Тој е автор на девет книги за возрасни и пет книги за помлади читатели. Неговите книги се објавени на 48 јазици. Бојн е роден во Даблин, каде што се’ уште живее.

0 книги од овој автор.