jon-mcgregor

Џон Мегрегор

Џон Мегрегор е роден во Бермуда во 1976 година. Израснал во Норфолк, а сега живее во Нотингем. 

Ако никој не зборува за исклучителни нешта е негов прв роман, за кој беше номиниран за многу книжевни награди, вклучувајќи ја и Букеровата награда за најдобар роман на англиски јазик.

1 книга од овој автор: