jorge-bucay

Хорхе Букај

Психотерапевтот и писател Хорхе Букај е роден во 1949 г. во Буенос Аирес. Живее во Аргентина, Шпанија и Мексико. Познат е како предводник на групни терапии, а ширум светот се прославил како успешен писател. Има објавено дванаесет романи меѓу кои се истакнуваат „Ајде да ти раскажам“, „Да се сака со отворени очи“ и „Сметај на мене”, продадени во милиони примероци и преведени на повеќе од дваесет јазици.

1 book by this author: