joseph-murphy

Џозеф Марфи

Џозеф Денис Марфи бил ирски автор и свештеник во движењето "Нова мисла", ориентиран кон Духовна Наука и Религиска Наука. Марфи често патувал во Индија и поминувал многу време со индиските мудреци, учејќи ја хинду филозофија. Подоцна формирал нова црква во Америка со хиндуистички идеологии. Марфи напишал повеќе од 30 книги. Негово најпознато дело е „Моќта на потсвеста“, којашто била првпат објавена во 1963 и веднаш станала бестселер.

4 books by this author: