julia-donaldson

Џулија Доналдсон

Џулија Доналдсон е најпродаваниот детски автор во Велика Британија. „Графало“ е преведена на над 50 светски јазици и продадена во повеќе од 13 милиони примероци. Џулија Доналдсон е одликувана од англиската кралица со орденот MBE за нејзините заслуги во литературното творештво. Портрет од Доналдсон ги краси ѕидовите на Националната галерија на портрети во Лондон. Џулија Доналдосон е кралица на детската рима и за нејзините сликовници добитник е на над 50 награди и признанија.

3 books by this author: