lilja-sigurdardóttir

Лилја Сигурдардотир

Исландската писателка на криминалистички романи, Лилја Сигурдардотир, била родена во градот Акранес, во 1972 година и израснала во Мексико, Шведска, Шпанија и Исланд. Како наградувана драмска писателка, Лилја има напишано четири криминалистички новели, со „Стапица“, прва во новиот серијал, достигнувајќи ги листите на најпродавани книги низ светот. Филмски права ги купиле Palomar Pictures од Калифорнија.

Лилја има искуство во образованието и работела на евалуација и контрола на квалитет за ученици на предучилишна возраст во последните години. Таа живее во Рејкјавик со нејзиниот партнер.

1 книга од овој автор: