lindsay-c-gibson

Линдзи Гибсон

Линдзи Гибсон, доктор по психологија, е клинички психолог со приватна практика, а специјалност ѝ е индивидуалната психотерапија со возрасни деца од емоционално незрели родители. Автор е на книгата „Кои требало да бидете“, а пишува месечни колумни за благосостојбата во списанието „Тајдвотер вимин“. Во минатото работела како дополнителен доцент за постидпломска психологија на колеџот на Влијам и Мери, како и на Универзитетот „Олд доминион“. Гибсон живее и работи во Вирџинија Бич, Вирџинија.

1 book by this author: