m-t-edvardsson

М. Т. Едвардсон

 М. Т. Едвардсон (1977) е шведски автор и професор. Со пишување се занимава од 2012 година и досега има објавено повеќе романи за деца и возрасни. Својот најголем книжевен успех го доживува во 2018 година, со психолошкиот трилер „Речиси нормално семејство“, бестселерот преведен на повеќе од 20 јазици, што му носи слава од светски размери. „Добри соседи“, објавен во 2020 година, исто така се здоби со многу позитивни критики и комерцијален успех. Со овие две книги Едвардсон станува водечки автор во жанрот на современиот семеен црн роман.

1 book by this author: