michio-kaku

Мичио Каку

Мичиу Каку е јапонски и американски теоретски физичар, футуристичар, и популаризатор на науката. Тој е професор по теоретска физика на Сити Колеџ во Њујорк и CUNY Постдипломски Центар. Каку има напишано неколку книги за физика и други слични теми, често гостува на радио, телевизија и филмови, и пишува интернет блогови и статии. Тој има напишано три најдобри продавачи по Њујорк Тајмс: Физика на Невозможното (2008), Физика на Иднината (2011), и Иднината на Умот(2014 година).

1 book by this author: