mitch-albom

Мич Елбом

Мич Елбом е писател и сценарист, автор на седум книги, меѓу кои и светските бестселери Петтемина што ги среќаваш во рајот и Вторниците со Мори, најпродаваната книга-мемоари на сите времиња. Работи и како колумнист и водител, а основач е на седум хуманитарни организации во Детроит и на Хаити, каде што зема активно учество во мисијата за помош на децата-сираци. Живее со сопругата Џенин во Мичиген.

1 book by this author: