myrto-azina-chronides

Мирто Азина Хрониди

Мирто Азина Хрониди е родена во Никозија. Од рана возраст пројавува интерес за книжевноста. Има освоено голем број први награди за поезија и за проза на литературните натпревари на Секипарската гимназија, во која учела. Студирала медицина на Универзитетот во Бон, Западна Германија, а потоа специјализирала семејна медицина. Во брак е со хирургот Андонис Хронидис, со кого има син и ќерка.

Има издадено три книги: Календар 1974, Патологија и Рахела.

1 book by this author: