nada-bučević

Нада Бучевиќ

Нада Бучевиќ  – „Пишувањето, заедно со децата и знаењето, е мојата најголема љубов, поради што денес по струка сум професорка и авторка на приказни за будење на мудроста.

Мајка сум на четиригодишна ќерка, која уште од раѓање ја подучувам на животните мудрости од приказните и на животните вредности што ги сметам за основни. Поради тоа, денес имам пресреќна ќерка, која живее и дава љубов, омилена е меѓу другарчињата и верува дека може да биде сè што ќе посака.

Животот го сметам за подарок, а она што ќе го направиме од него го сметам за наш подарок на животот“ – вели за себе Нада Бучевиќ.

1 книга од овој автор: