niccolo-ammaniti

Николо Аманити

Николо Аманити е роден во Рим, во 1966 година. Ги напишал книгите: Кал (Мондадори, 1966), Шкрги (1997), Доаѓам по тебе и те водам со себе (Мондадори, 1999), Не ми е страв (2001), Како што Бог заповеда (Мондадори, 2006). Според неговите романи се снимени филмови на познати режисери, и тие постигнале значајни успеси. Објавен е во четириесет и четири земји.

2 books by this author: