nikola-tesla

Никола Тесла

Никола Тесла (10 јули 1856 - Њујорк, 7 јануари 1943) — српски научник, истражувач и пронаоѓач на полето на електротехниката и радиотехниката, познат е како татко на наизменичната струја и бројни футуристички пронајдоци.

1 book by this author: