paulo-coelho

Пауло Коелјо

Еден од највлијателните писатели на нашево време, Пауло Коелјо е автор на многубројни меѓународни бестселери, вклучувајќи ги „Алхемичарот“, „Алеф“, „Единаесет минути“ и „Ракописот од Акра“. Преведени на 80 светски јазици, неговите книги се продадени во повеќе од 165 милиони примероци во повеќе од 170 земји. Член е на Бразилската академија за книжевност и носител е на високото француско одликување Витез на Националната легија на честа. Во 2007 година е именуван за Гласник на мирот на Обединетите нации.

14 books by this author: