petar-andonovski

Петар Андоновски

Петар Андоновски (1987, Куманово) е автор на: „Ментален простор“ (поезија, 2008), „Очи со боја на чевли“ (роман, 2013, три изданија), „Телото во кое треба да се живее“ (роман, 2015, три изданија), „Страв од варвари“ (роман, 2018).

Добитник е на наградата Роман на годината на Утрински весник за романот „Телото во кое треба да се живее“.

1 book by this author: